Start jouw droombedrijf Startende ondernemer
Koers en focus voor de startende ondernemer.
Een goed idee? Voor jezelf beginnen? Daarbij ga je natuurlijk niet over één nacht ijs, want bij het starten van een onderneming komt veel kijken. Waar begin je? Is jouw idee haalbaar? Wat komt er allemaal bij kijken? 30% van de startende bedrijven stopt alweer binnen een jaar en daar wil jij niet bij horen! 9 van de 10 startende ondernemers maakt dezelfde fouten en stapt in dezelfde valkuilen. Succesvolle startende ondernemers hebben één ding gemeen. Dat is niet het beste idee, veel ervaring of een groot marketingbudget. Nee, wat ze hebben is een duidelijke koers, focus en een goed plan! Lantèr behoedt je graag voor het stappen in de bekende valkuilen en helpt je bij het maken van jouw plan. Dat scheelt jou veel tijd én geld.
Voor wie?
Voor iedereen met een goed idee en die misschien een volgende stap wil zetten als ondernemer. Voor de starter die meer richting wil geven aan zijn/haar ideeën. Voor startende ondernemers die van een ervaren ondernemer kennis en ervaring willen opslurpen.
Werkwijze
Als vanzelfsprekend maken we eerst kennis met elkaar. Samen bepalen we of het zinvol is om de Entepeneur-scan te maken. De scan geeft je inzicht in jouw kwaliteiten en valkuilen als ondernemer. Op basis van de kennismaking en de scan, maken we samen een plan voor een succesvolle start van jouw onderneming.
Sparren met Lantèr over je ondernemingsplan is zeer waardevol. Maar mocht het nodig zijn, dan kan Lantèr ook (een deel van) het plan voor je opstellen. Je kunt kiezen uit twee mogelijke werkwijzen:
Het voelt goed om het samen te doen. Lantèr helpt keuzes te maken en leert je daar waar nodig de fijne kneepjes van het ondernemerschap.
Ieder zijn specialisme. Door de inzet van extra capaciteit en denkkracht maken we meer snelheid. Jij blijft de baas.
Onderstaande onderwerpen kunnen in dit traject aan de orde komen:
- Wat voor soort ondernemer wil je worden? Wat is jouw droom?
- Hoe ziet je markt eruit?
- Wat is jouw verdienmodel?
- Hoe positioneer je jouw bedrijf?
- Hoe kom je aan klanten?
- Welke middelen zet je daarbij in?
- Hoe regel je de zaken die moeten (de administratie, vergunningen, belastingen, juridische zaken e.d.)?
- Hoe ziet het financiële plaatje eruit?
Reken erop dat je steeds thuisopdrachten zult meekrijgen. En mocht je nu tijdens het traject besluiten dat loondienst toch beter bij je past. Geen probleem, dan verwijst je Lantèr graag door naar een loopbaancoach in haar netwerk. Meer weten over de werkwijze van Lantèr. Kijk dan hier.
Wat levert het op?
Aan het eind heb je een goed onderbouwd ondernemingsplan met daarin een marketing- en financieringsplan. Een ondernemingsplan dat laat zien dat je plannen haalbaar zijn, dat je kunt gebruiken voor het aanvragen van financiering of het overtuigen van de gemeente of UWV. Ben je eenmaal gestart, dan helpt dit ondernemingsplan je om de koers vast te houden.
Duur
De duur hangt af van de complexiteit van je plan, de informatie die je al hebt, jouw beschikbare tijd en mijn rol. Gemiddeld duurt een traject zo’n zes maanden.
Investering
Dat hangt af van de complexiteit van je plan, de informatie die je al hebt en mijn rol. Denk eraan dat je eventueel een transitievergoeding bruto mag inzetten voor coaching bij de start van je eigen onderneming.